Collagen

🌱 Collagen er et protein, som er utrolig vigtigt for vores krop. Det er en uundværlig byggesten til brusk og knogler, virker forebyggende mod slidgigt, og hjælper med at hele sår.

🌱 Collagen kan også bidrage til at øge hudens elasticitet, udglatte huden, giver færre rynker og mindre appelsinhud. Collagenniveauet falder fra 25-30 årsalderen og huden taber derved volumen og spændstighed med alderen.

🌱 “Hydrolyseret” betyder, at proteinet er blevet spaltet, hvilket gør det lettere for kroppen at bruge.

🌱 Molekylevægten på collagen-peptiderne måles i Daltons, og fortæller noget om, hvor let optageligt collagenen er for kroppen. Ofte ligger disse værdier mellem 2000-6000Daltons (jo lavere jo bedre). Mit collagen har værdien 2000 Da.

🌱 Collagen er et naturligt forekommende protein, som findes i vores kroppe. Fra 25-års alderen falder vores Collagenniveau i kroppen. Vores hud kan indeholde op til 78% Collagen, men når vi runder de 25 år, så falder niveauet årligt med 1-2 % resten af vores liv og herved dannes bl.a. rynker, m.v.

🌱 Collagen er også kendt som kroppens lim, og er vigtigt hvis man ønsker at holde rynkerne væk, samt vægte elasticitet i huden. Vores hud skades bl.a. af påvirkninger som sol, forurening, kosten og rygning. Faktorer som UV-stråling, rygning og alder kan svække collagendannelsen.

🌱 Collagen findes i alt vores bindevæv, sener, ledbånd og knogler, men efterhånden som vi bliver ældre, bliver vores kroppe mindre effektive til at producere collagen. Det er derfor CorpoNordic anbefaler at introducere et indtag collagentilskud i din daglige rutine.

🌱 Protein bidrager til øget muskelmasse.

🌱 Protein bidrager til at vedligeholde
normale knogler.

C-vitamin sammen med collagen

🌱 C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud.

🌱 C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende knogler.

🌱 C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende brusk.

🌱 C-vitamin bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Læs mere…

Vil du læse mere om brugen af collagen er her et par link, som jeg synes giver et godt indblik.

Healthline har skrevet “Top 6 Benefits of Taking Collagen Supplements”. Det er på engelsk, men åbn evt. siden i Crome og lad computeren oversætte – læs indlægget her.

Videnskab.dk – “Kollagen er afgørende for spændstig hud, sårheling og forebyggelse af slidgigt” – læs indlægget her.

Kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides. Ved graviditet, amning eller brug af receptpligtige lægemidler bør egen læge konsulteres først. Opbevares uden for børns rækkevidde.