Før og efter LCHF - @rie6000

Før og efter LCHF

Da jeg stod i den røde kjole, som jeg skulle have på til en gallafest i England, følte jeg mig som den smukkeste kvinde. Jeg har altid følt mig godt tilpas i min krop trods min størrelse og gået meget op i mit udseende.

Jeg har dog også af flere omgange forsøgt mig med slankekure og også flere gange tabt 10-20 kg for derefter at tage det hele på igen – plus et par ekstra kilo.

Jeg har altid undret mig over, at det kunne være så svært at være vedholdende, når det galt kosten, når jeg i de fleste andre aspekter af mit liv følte mig meget struktureret, vedholdende og havde styr på tingene.

110 kg

Derfor ændrede vi vores livsstil…

I oktober 2015 blev jeg ramt af en diskusprolaps, som resulterede i, at jeg hurtigt blev opereret. Herefter fulgte 1,5 år med stærk medicin i form af morfin og nervemedicin. Jeg endte endda på sygehuset med en medicinforgiftning.

Jeg skiftede medicin mange gange i løbet af de 1,5 år.

Mens jeg var sygemeldt, fik vi kontakt til en personlige træner. Jeg opdagede, at når jeg trænede og bevægede mig, havde jeg det markant bedre og havde mindre smerter. Vores træner var super god til at tilpasse træningen, så både Karsten og jeg fik udfordringer, og jeg fik det langsomt bedre.

Første gang jeg satte mine ben i et crossfit center.

Udfordring – 6 uger på paleo

Efter nogle måneder gav vores træner os den udfordring, at vi skulle leve efter Paleo i 6 uger. Det prøvede vi og gik selvfølgelig “all in”. Jeg søgte megen inspiration på madbanditten.dk og hendes opskrifter passede godt til os. Karsten drak Bulletproof kaffe til morgenmad, mens jeg spiste æg, pandekager, vafler, chiagrød mm.

Vi havde ikke fået udleveret madplan, så vi måtte følge reglerne for Paleo og LCHF så godt vi kunne, og lukke øjnene for mængden af fedt, for det gik imod al den lærdom, vi havde om fedt, efter et helt liv med øje for fedtfattigt og light.

Lister til cheatdays

Hvis vi havde lyst til noget uden for LCHF rammen, skrev vi det ned på en liste, som vi så ville spise ud fra, når de 6 uger var gået. Efter de 6 uger ønskede vi dog ikke at vende tilbage til vores tidligere livsstil, da vi begge kunne mærke, at vi havde fået det bedre, og hele familien kunne lide den nye mad. Selv den liste vi havde skrevet ting ned på i 6 uger virkede ikke så tiltalende mere.

Dette var nogle af de første måltider på vores nye livsstil

Derefter fortsatte vi med vores livsstil og søgte mere og mere viden. Vægten gik stødt ned af bakke og helbredet blev også bedre for hver dag, der gik. Efter 9 måneder havde jeg tabt 25 kg og jeg elskede maden og livsstilen.

Vi lavede stadig lister og ville 1 dag om måneden vælge ting fra den. Det stoppede dog efter nogle måneder, for til sidst var det ikke en belønning, men mere en straf, da vi begge kunne mærke, at det ikke var godt for kroppen.

Start på Bulletproof kaffe

Efter ca. 1,5 år på LCHF begyndte jeg også at drikke Bulletproof kaffe og kan nu slet ikke undvære den. Jeg får den stort set hver morgen og bruger den også i forbindelse med fedtfaste.

KETO

I perioder kører jeg KETO. Jeg elsker den følelse af ro det giver mig, og jeg elsker, at jeg ikke tænker på mad. Jeg sover tungere om natten, har masser af energi og jeg kan se, at min krop bliver mere tonet.

Det er dog lidt for restriktivt for mig, så jeg lever oftest LCHF.

OMAD

OMAD – one meal a day passer utrolig godt til mig. Jeg har valgt aftensmaden, da jeg synes, at det er det mest sociale måltid om dagen. Nogen dage tager jeg min Bulletproof kaffe med eller uden collagen (fedtfaste) eller også tager jeg slet ikke noget før til aftensmad.

Jeg bruger ofte OMAD eller faste, hvis jeg har perioder, hvor jeg føler, at jeg er ved at miste kontrollen lidt. Det hjælper altid at skrue op for fedtet og blive gjort opmærksom på, hvad der reel sult, og hvad der er hyggesult.

Vi har over de sidste 4 år gradvist tilpasset vores kost, så den nu passer til vores tanker om en sund livsstil. Bulletproof kaffe er blevet en vigtig del af vores hverdag, og vi er begge enige om, at den giver os den bedste start på dagen.

LCHF og Crossfit

I 2017 fik jeg kontakt til en utrolig dygtig kiropraktor, som var nysgerrig på, hvorfor min krop ikke virkede optimalt endnu, trods operation og en markant sundere livsstil. Hendes behandlinger har været guld værd. Jeg holder nu ryggen stabil ved behandling og træning.

LCHF og crossfit er blevet en fast del af dagligdagen i vores familie og vi stortrives med vores livsstil. Jeg er mest vild med crossfit og Karsten tager med, fordi det er sjovt og hyggeligt, at vi kan træne sammen.

Karsten har tabt 20 kg. Jeg har nu i alt tabt 35 kg, er sluppet af med hovedpiner og migræneanfald og har fået det generelt meget bedre både mentalt og fysisk.

Vægttab på 35 kg. med LCHF

Mit håb er, at andre kan bruge vores historie og min deling af hverdagen på Instagram @rie6000 til at turde springe ud i en livsstilændring. Det fortjener alle.