Hvad er Bulletproof kaffe?
Bulletproof coffee, “BPC”, Smørkaffe – eller Bulletproof kaffe blev opfundet i 2009 af den amerikanske iværksætter Dave Asprey.
Han havde prøvet tibetansk te med smør og ønskede at skabe en kaffevariant med samme fordele.
Han begyndte at eksperimentere med forskellige ingredienser og fandt frem til en opskrift, der inkluderede kaffe, MCT-olie og smør.
Bulletproof kaffe har siden spredt sig til en populær drik i mange dele af verden – inklusiv Danmark.
Hvorfor drikke Bulletproof kaffe?
Bulletproof kaffe er blevet populært blandt en bred vifte af mennesker, da den er let at lave, mætter og smager fantastisk.
Hvordan laver man Bulletproof kaffe?
En traditionel Bulletproof kaffe laves ved at blande kaffe med smør og MCT C8 olie indtil det bliver skummende og cremet.
Jeg har dog videreudviklet på den oprindelige opskrift.
Min opskrift på Bulletproof kaffe
Jeg anbefaler, at blende collagen (protein) og Akacie fibre (fibre) med i.
Derfor ser min opskrift på Bulletproof kaffe således ud:
- 1 stort krus kaffe (eller stærk the)
- 10-20 g. usaltet økologisk smør
- 15 ml. MCT C8 olie
- 10 g. Hydrolyseret collagen
- 14 g. Akacie fibre
Det hele blendes rigtig godt.
FAQ
- Min opskrift på Bulletproof kaffe med 20 g. smør indeholder 355 kcal.
- I min Bulletproof kaffe er der både fedt, fibre og protein.
- Indeholder: 35 g. fedt, 14 g. fibre og 9 g. protein
- Man kan selv justere fedtmængden op og ned for at finde den rette balance for, hvor meget den skal mætte.
- Smør tilsættes ofte til en bulletproof kaffe for at øge indholdet af fedt i drikken og give en mere mættende effekt.
- Det giver også forbedret smag og ikke mindst den cremede konsistens.
- Man kan dog erstatte usaltet smør med fx kokossmør.
- Man kan sagtens blende et æg med i sin Bulletproof kaffe.
- Æg tilfører ekstra protein til drikken.
- Ved at blende ægget i Bulletproof kaffen får kaffen en endnu mere cremet konsistens.