Kategorier
Aftensmad Opskrift

Gratineret oksekødsfad

Dette oksekødsfad er et hit, hvis aftensmaden skal gå stærkt. Det er en super nem ret, og mens retten er i ovnen, kan jeg sagtens nå at smøre madpakker til dagen efter.

Ingredienser

  • 200 g. bacon i tern
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. oksekød
  • 1 spsk. sennep
  • 5 æg
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1,5 dl. fløde
  • salt og peber
  • 150 g. cheddarost

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.

  • Steg bacon sprødt på panden og hæld i et ildfast fad.
  • Steg løg og hvidløg.
  • Brun oksekød og tilsæt sennep og vend det rundt.
  • Hæld det over i baconfadet.
  • Blend æg, fløde, tomatpure, salt og peber.
  • Hæld æggeblandingen over oksekød/bacon blandingen.
  • Drys med revet ost.
  • Bag i ovnen 25 min. ved 200 grader.
  • Server med en god salat til.