Kategorier
Opskrift Tilbehør

Pizza-boller

Disse pizza boller er perfekt til turen eller til børnenes madpakker. Jeg laver altid en stor portion og fryser ned.

Ingredienser

18 store og 16 små pizzaboller

  • 200 g. bacon i tern
  • 100 g. smeltet smør
  • 12 æg
  • 1 stort bæger hytteost (450g)
  • 150 g. mandelmel
  • 90 g. Pofiber
  • 25 g. loppefrøskaller
  • 90 g. sesamfrø
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 spsk. salt
  • 300 g. cheddar
  • 2 dl. tomatpuré eller øko pizzasovs
  • 400 g. revet mozzarela
  • 300 g. revet cheddarost
  • 1 spsk. oregano

Fremgangsmåde

  • Steg bacon lidt sprødt og lad et køle af på et stykke bagepapir.
  • Blend æg, hytteost og smeltet smør (+evt. baconfedtet)
  • Bland mandelmel, Pofiber, loppefrøskaller, sesamfrø, bagepulver og salt sammen.
  • Rør eller pisk ægge- og mandelmelsblandingen sammen.
  • Rør cheddar og bacon i dejen og lad den hvile i 10 minutter.
  • Form bollerne med hænderne, som er dyppet i koldt vand.
  • Tryk dem lidt flade.
  • Pensl med tomatpure eller pizzasovs og bag bollerne i ovnen i 10 minutter ved 200 grader (180 grader varmluft).
  • Drys med ost og bag videre i yderligere 10 minutter.
  • Drys med oregano og lad pizzabollerne køle af på en bagerist.

Pizzabollerne er perfekte på farten, i madpakken mm.

Pizzabollerne er ret neutrale i smagen, så de smager også dejligt, hvis de skæres over og fyldes.

Serveringsforslag

Pizzabolle med spinat, mayonaisse, spejlæg og chiliflager.
Her er pizzabollen skåret over og brugt som pølsebrød.