Disse pizza boller er perfekt til turen eller til børnenes madpakker. Jeg laver altid en stor portion og fryser ned.
Ingredienser
18 store og 16 små pizzaboller
- 200 g. bacon i tern
- 100 g. smeltet smør
- 12 æg
- 1 stort bæger hytteost (450g)
- 150 g. mandelmel
- 90 g. Pofiber
- 25 g. loppefrøskaller
- 90 g. sesamfrø
- 1 spsk. bagepulver
- 1 spsk. salt
- 300 g. cheddar
- 2 dl. tomatpuré eller øko pizzasovs
- 400 g. revet mozzarela
- 300 g. revet cheddarost
- 1 spsk. oregano
Fremgangsmåde
- Steg bacon lidt sprødt og lad et køle af på et stykke bagepapir.
- Blend æg, hytteost og smeltet smør (+evt. baconfedtet)
- Bland mandelmel, Pofiber, loppefrøskaller, sesamfrø, bagepulver og salt sammen.
- Rør eller pisk ægge- og mandelmelsblandingen sammen.
- Rør cheddar og bacon i dejen og lad den hvile i 10 minutter.
- Form bollerne med hænderne, som er dyppet i koldt vand.
- Tryk dem lidt flade.
- Pensl med tomatpure eller pizzasovs og bag bollerne i ovnen i 10 minutter ved 200 grader (180 grader varmluft).
- Drys med ost og bag videre i yderligere 10 minutter.
- Drys med oregano og lad pizzabollerne køle af på en bagerist.
Pizzabollerne er perfekte på farten, i madpakken mm.
Pizzabollerne er ret neutrale i smagen, så de smager også dejligt, hvis de skæres over og fyldes.