Ingredienser
- 100g creme fraiche
- 6 æg
- 2 æggehvide
- 100g smeltet smør
- 1 dl mandelmel (få 5% med koden “Rie”)
- 1 dl Pofiber
- 1,25dl loppefrøskaller
- 2 tsk bagepulver
- Et nip salt
- Evt 2 tsk tørgær
- Evt 1 tsk Sweet like sugar
- Ca. 10 spsk olivenolie
- Timian, Rosmarin (tørret eller frisk)
- Groft flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 250◦ varmluft og lad en bageplade stå i ovnen og varme op.
- Blend creme fraiche æg, æggehvider og smør til en ensartet masse.
- Bland mandelmel, Pofiber, loppefrøskaller, bagepulver, salt, evt. tørgær og sukrin.
- Vend de tørre ingredienser sammen med de våde.
- Lad dejen stå og trække i minimum 30 minutter.
- Smør et stykke bagepapir med ca 5 spsk olivenolie.
- Fordel dejen ovenpå olien og tryk ud til en rundt brød.
- Prik huller i dejen med fingrene.
- Fordel nu ca 5 spsk olivenolie ovenpå dejen.
- Pynt brødet med krydderurter og groft flagesalt.
- Træk nu bagepapiret med brødet over på den varme bageplade.
- Sæt brødet i ovnen og skru ned til 200◦C.
- Bag brødet i 15-20 minutter.
- Nyd til grill festen med smør, eller brug til sandwich