Taco fad

Leder du efter en nem og velsmagende hverdagsret, der både mætter og giver lidt ekstra varme til smagsløgene? Så er dette tacofad et sikkert hit!

Kombinationen af saftigt oksekød, sprød spidskål og krydret tacosauce giver en dejlig fyldig ret, der er perfekt til både familieaftener og når du vil forkæle gæsterne med mexicansk-inspireret comfort food.

Den smeltede cheddar på toppen sætter prikken over i’et – og du kan selv justere styrken med jalapeños, så retten passer til både de sarte og de stærke ganer.

Ingredienser

  • 1 stor spsk smagsneutralt kokosolie
  • 1000 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 500 g hvidkål/spidskål
  • 1 pose tacokrydderi eller 3 spsk mexicansk krydderi
  • 1 ds tomatpure
  • 2 tsk salt og friskkværnet peber

Stærk sovs
  • 1 glas medium eller hot tacosauce (290 g)
  • 30 g syltede jalapenos (ca. 10 stk.)
  • 1 æg

  • 150 g cheddar

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Hak løg og snit spidskål fint.
  • Opvarm kokosolie på en stor pande og steg løg til de er blevet blanke.
  • Brun oksekødet ned oveni løgene.
  • Tilsæt tacokrydderi, tomatpurre, salt og peber.
  • Tilsæt kål og lad det simre i 10 min.
  • Hæld kålblandingen over i et ovnfast fad. 

  • Blend tacosauce, jalapenos og æg sammen og hæld det over kødet.

  • Drys cheddarost over og pynt med et par jalapenos.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 20-30 min. indtil osten er smeltet og let gylden.

  • Server evt med lidt cremefraiche.

Udgivet

i

,

af

Tags: