Kategorier
Aftensmad Opskrift

Aspargessuppe

 Aspargessuppe ala min mor ❤️ – 8 personer

Kødboller

  • 1 squash, fintrevet og drænet for vand
  • 1000g hakket svin/kalv
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 æg
  • 1 spsk.  loppefrøskaller
  • 1 spsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1½-2 liter grøntsagsbouillon  
  • Kør det hele igennem foodprocessoren og kog kødbollerne i 4-5 minutter og fisk dem så op med en hulsi og sæt dem til side.

Suppen

  • 2 dåse aspargessnitter
  • 1,8 l. vand
  • 4 tern hønsebouillon
  • 1 tern grøntsagsboullion 
  • ½ l. piskefløde
  • 2 tsk. salt og hvid peber
  • 2-3 tsk. Johannesbrødkernemel 

Fremgangsmåde

  • Hæld aspargessnitterne til afdrypning.
  • Hæld aspargesvandet i en gryde med bouillonen og fløden.
  • Varm det op og jævn med johannesbrødkernemel, som drysses direkte ned i suppen igennem en lille si. 
  • Smag til med salt og peber.
  • Hæld aspargessnitterne og kødboller i og varm suppen op.

Pr. person ved 8 portioner

  • 495 kcal
  • 7 g. kulhydrater
  • 38 g. protein
  • 36 g. fedt