Aspargessuppe ala min mor ❤️ – 8 personer
Kødboller
- 1 squash, fintrevet og drænet for vand
- 1000g hakket svin/kalv
- 1 stort løg, finthakket
- 3 æg
- 1 spsk. loppefrøskaller
- 1 spsk salt
- friskkværnet peber
- 1½-2 liter grøntsagsbouillon
- Kør det hele igennem foodprocessoren og kog kødbollerne i 4-5 minutter og fisk dem så op med en hulsi og sæt dem til side.
Suppen
- 2 dåse aspargessnitter
- 1,8 l. vand
- 4 tern hønsebouillon
- 1 tern grøntsagsboullion
- ½ l. piskefløde
- 2 tsk. salt og hvid peber
- 2-3 tsk. Johannesbrødkernemel
Fremgangsmåde
- Hæld aspargessnitterne til afdrypning.
- Hæld aspargesvandet i en gryde med bouillonen og fløden.
- Varm det op og jævn med johannesbrødkernemel, som drysses direkte ned i suppen igennem en lille si.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld aspargessnitterne og kødboller i og varm suppen op.
Pr. person ved 8 portioner
- 495 kcal
- 7 g. kulhydrater
- 38 g. protein
- 36 g. fedt