Super lækker vintermad. Nem at lave og smager vildt godt. Husk grønt til, da det er en lidt tung ret.
Ingredienser – 6 personer
Kødsovs
- 30 g. smør til stegning
- 2 løg
- 1000 g hakket oksekød
- 3 dl. oksebouillion (3 dl vand og 1 tern oksebouillion)
- 1 ds tomatpure (140g)
- 2 tsk timian
- salt og friskkværnet peber
Blomkålsmos
- 1 blomkål (ca. 800 g)
- 20 g smør
- 100 g Philadelfia
- 100 g revet ost (Jeg brugte Thise Vesterhavsost)
- Salt, peber og lidt timian
Fremgangsmåde
- Hak løgene og svits dem i smørren.
- Steg kødet godt.
- Tilsæt bouillion, tomatpure, timian, salt og peber.
- Lad simre mens du går videre med blomkålsmosen.
- Kog blomkålene ca. 10 minutter i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra og kom blomkål, smør, timian, Philidelfia, revet ost og krydderier op i et blenderglas og blend godt.
- Læg kødsovsen i et ildfast fad og læg blomkålsmosen ovenpå.
- Sættes i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
- Server med grøntsager fx spinat, spidskål eller feldsalat.