Kategorier
Aftensmad Opskrift

Cottage pie med blomkålsmos

Lækker vinterret

Super lækker vintermad. Nem at lave og smager vildt godt. Husk grønt til, da det er en lidt tung ret.

Ingredienser – 6 personer

Kødsovs

  • 30 g. smør til stegning
  • 2 løg
  • 1000 g hakket oksekød
  • 3 dl. oksebouillion (3 dl vand og 1 tern oksebouillion)
  • 1 ds tomatpure (140g)
  • 2 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber

Blomkålsmos

  • 1 blomkål (ca. 800 g)
  • 20 g smør
  • 100 g Philadelfia
  • 100 g revet ost (Jeg brugte Thise Vesterhavsost)
  • Salt, peber og lidt timian

Fremgangsmåde

  • Hak løgene og svits dem i smørren.
  • Steg kødet godt.
  • Tilsæt bouillion, tomatpure, timian, salt og peber.
  • Lad simre mens du går videre med blomkålsmosen.

  • Kog blomkålene ca. 10 minutter i letsaltet vand.
  • Hæld vandet fra og kom blomkål, smør, timian, Philidelfia, revet ost og krydderier op i et blenderglas og blend godt.

  • Læg kødsovsen i et ildfast fad og læg blomkålsmosen ovenpå.
  • Sættes i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

  • Server med grøntsager fx spinat, spidskål eller feldsalat.