Ingredienser 1 stk.
- 1,5 dl. græskarkerner
- 2 dl. solsikkekerner
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. pofiber
- ½ dl. loppefrøskaller
- ½ dl. hampefrø
- 2 tsk. bagepulver
- 1 lille spsk. salt
- 120 g. flødeost
- 1 stor spsk. mayonnaise
- 2 spsk. græsk yougurt
- 4 æg
- 110 g. cheddar ost
- 30 g. parmasanost
- 1 spsk. æblecidereddike
- Sovsekulør til sidst (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Rør de våde ingredienser sammen i en anden skål.
- Hæld alle ingredienser sammen.
- Tilsæt evt. lidt kulør, så det ligner rugbrød i farven.
- Hæld dejen i en smurt brødform.
- Bag 10 minutter ved 225 grader og derefter 40 minutter ved 175 grader.
- Afkøles helt i formen inden det skæres ud.
Dette lækre “rugbrød” har jeg fundet på nettet for mange år siden. Jeg kan desværre ikke huske hvor og af hvem.