Kategorier
Brød Opskrift

Rugbrød

Ingredienser 1 stk.

  • 1,5 dl. græskarkerner
  • 2 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. pofiber
  • ½ dl. loppefrøskaller
  • ½ dl. hampefrø
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 lille spsk. salt
  • 120 g. flødeost
  • 1 stor spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. græsk yougurt
  • 4 æg
  • 110 g. cheddar ost
  • 30 g. parmasanost
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Sovsekulør til sidst (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Rør de våde ingredienser sammen i en anden skål.
  • Hæld alle ingredienser sammen.
  • Tilsæt evt. lidt kulør, så det ligner rugbrød i farven.
  • Hæld dejen i en smurt brødform.
  • Bag 10 minutter ved 225 grader og derefter 40 minutter ved 175 grader.
  • Afkøles helt i formen inden det skæres ud.

Dette lækre “rugbrød” har jeg fundet på nettet for mange år siden. Jeg kan desværre ikke huske hvor og af hvem.