Kategorier
Aftensmad Opskrift Tilbehør

Spidskålssalat med ristede solsikkekerner

Denne dressing får salaten til at falde sammen og man kan derfor spise meget mere kål end normalt.

Ingredienser

Salaten

  • 500 g. spidskål
  • 4 spsk. olivenolie (reklame – få 5% med koden “Rie”)
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. Sukrin syrup gold
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. sennep (reklame – få 5% med koden “Rie”)
  • salt og peber

Ristede solsikkekerner

  • 3 spsk. solsikkekerner (reklame – få 5% med koden “Rie”)
  • 1 tsk. olienolie (reklame – få 5% med koden “Rie”)
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Snit spidskålen fint på mandolinjern.
  • Bland resten af ingredienserne til salaten sammen og hæld over spidskålen.
  • Lad salaten stå og trække i mindst  1 time, så kålen falder sammen. 
  • Hæld solsikkekerner, olienolie og salt på en pande og rør godt indtil kernerne har taget farve og begynder at poppe.
  • Kernerne hældes over salaten inden servering.