Kategorier
Aftensmad Opskrift

Vikingegryde


Denne gryderet er absolut én af favoritterne herhjemme, og når Martin på 16 år må bestemme menuen, er dette altid et stensikkert valg.

Ingredienser

  • 200 g. bacon
  • 800 g. kylling
  • 2 spsk. smagsneutralt kokosolie
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 porre
  • 2 spsk. karry
  • 2 spsk. paprika
  • 2 rød peber
  • 2 ds. tomatpure
  • ½ l fløde
  • 1 bæger cremefraiche 38%
  • salt og peber
  • Spidskål, hvidkål, spinat eller squash pasta som bund.

Fremgangsmåde

  • Steg bacon og kylling på en pande
  • I en sauterpande steges løg, hvidløg og porre i kokossmør, karry og paprika.
  • Hæld den stegte kylling og bacon sammen med løg/porre blanding og vend det godt sammen.
  • Tilsæt peberfrugt, tomatpuré og fløde.
  • Lad retten simre med låg i 20 minutter.
  • Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber.
  • Server med grøntsagsbund fx spidskål, blomkålsris eller hvidkål.