Kategorier
Dessert Lækkerier Opskrift

Nytårsdessert 2020

Denne nytårsdessert smagte så dejligt, at den helt klart skulle have en plads på min hjemmeside.

Husk dog at lave kagen i et lukket fad og ikke åben som jeg gjorde, da den er for cremet til at kunne stå selv.

Opskriften er til 12-16 personer

Chokoladebund

  • 150 g. mandelmel
  • 30 g. kakaopulver
  • 60 g. Sukrin gold
  • 1/4 tsk salt
  • 60 g. smeltet smør
  • 1 spsk vand

Flødeost lag

  • 225 g. flødeost
  • 50 g. Sukrin melis
  • 1/2 tsk vanilleekstrakt
  • 1,25 dl. fløde

Chokolade budding lag

  • 2,5 dl. fløde
  • 2,5 dl. usødet mandelmælk
  • 100 g. Sukrin gold
  • 4 store æggeblommer
  • 1/2 tsk xanthangummi
  • 40 g. kakaopulver
  • 45 g. smør, skåret i 3 små stykker
  • 1/2 tsk vanilleekstrakt

Fløde topping

  • 2,5 dl. fløde
  • 30 g. Sukrin melis
  • 2 tsk vanilleekstrakt

Pynt

  • Mørkt høvlet chokolade
  • Bær

Chokoladebund

  1. Forvarm ovnen til 165 grader og smør en 22×22 cm. fast form.
  2. Rør mandelmel, kakaopulver, Sukrin gold og salt sammen. 
  3. Tilsæt smeltet smør og vand, og rør, indtil blandingen begynder at klumpe sig sammen.
  4. Tryk blandingen jævnt ned i bunden af ​​formen og bag den i ca. 15 minutter.
  5. Fjern og lad afkøle. 

Flødeost lag

  1. Pisk flødeost og Sukrin melis sammen, indtil det er glat. 
  2. Tilsæt vanilieekstrakt.
  3. Tilsæt fløden og pisk den glat, og fordel den derefter over den afkølede chokoladebund, og afkøl, mens du forbereder chokoladelaget. 

Chokolade budding lag

  1. I en gryde over medium varme blandes mandelmælk, flødeskum og Sukrin Melis. Lad det simre let under omrøring.
  2. Pisk æggeblommer i en skål, indtil den er glat. 
  3. Pisk langsomt ca. 1 dl. af den varme flødeblanding i æggeblommer for at temperere. 
  4. Pisk derefter langsomt æggeblommerne tilbage i gryden.
  5. Reducer varmen til lav varme og drys overfladen med xanthangummiet mens der piskes kraftigt for at kombinere det. 
  6. Pisk kakaopulveret ind og kog indtil det er fortykket, ca. 3 eller 4 minutter. 
  7. Fjern fra varmen og tilsæt smørstykkerne og vanilje. 
  8. Pisk til glat.
  9. Lad afkøle i 15 minutter og hæld derefter over ostekagelaget. 
  10. Opbevares i køleskab mindst 2 timer.

Fløde topping

  1. Pisk fløde med Sukrin melis og vanilleekstrakt, indtil der dannes stive toppe. 
  2. Spred over chokoladebuddinglaget. 

Pynt

  • Lad kreativiteten få frit spil.
  • Send meget gerne et billede af din flotte kage

Næringsindhold ved 16 portioner

  • 303 kcal
  • 28 g. fedt
  • 6 g. kulhydrater
  • 5 g. protein