Denne nytårsdessert smagte så dejligt, at den helt klart skulle have en plads på min hjemmeside.
Husk dog at lave kagen i et lukket fad og ikke åben som jeg gjorde, da den er for cremet til at kunne stå selv.
Opskriften er til 12-16 personer
Chokoladebund
- 150 g. mandelmel
- 30 g. kakaopulver
- 60 g. Sukrin gold
- 1/4 tsk salt
- 60 g. smeltet smør
- 1 spsk vand
Flødeost lag
- 225 g. flødeost
- 50 g. Sukrin melis
- 1/2 tsk vanilleekstrakt
- 1,25 dl. fløde
Chokolade budding lag
- 2,5 dl. fløde
- 2,5 dl. usødet mandelmælk
- 100 g. Sukrin gold
- 4 store æggeblommer
- 1/2 tsk xanthangummi
- 40 g. kakaopulver
- 45 g. smør, skåret i 3 små stykker
- 1/2 tsk vanilleekstrakt
Fløde topping
- 2,5 dl. fløde
- 30 g. Sukrin melis
- 2 tsk vanilleekstrakt
Pynt
- Mørkt høvlet chokolade
- Bær
Chokoladebund
- Forvarm ovnen til 165 grader og smør en 22×22 cm. fast form.
- Rør mandelmel, kakaopulver, Sukrin gold og salt sammen.
- Tilsæt smeltet smør og vand, og rør, indtil blandingen begynder at klumpe sig sammen.
- Tryk blandingen jævnt ned i bunden af formen og bag den i ca. 15 minutter.
- Fjern og lad afkøle.
Flødeost lag
- Pisk flødeost og Sukrin melis sammen, indtil det er glat.
- Tilsæt vanilieekstrakt.
- Tilsæt fløden og pisk den glat, og fordel den derefter over den afkølede chokoladebund, og afkøl, mens du forbereder chokoladelaget.
Chokolade budding lag
- I en gryde over medium varme blandes mandelmælk, flødeskum og Sukrin Melis. Lad det simre let under omrøring.
- Pisk æggeblommer i en skål, indtil den er glat.
- Pisk langsomt ca. 1 dl. af den varme flødeblanding i æggeblommer for at temperere.
- Pisk derefter langsomt æggeblommerne tilbage i gryden.
- Reducer varmen til lav varme og drys overfladen med xanthangummiet mens der piskes kraftigt for at kombinere det.
- Pisk kakaopulveret ind og kog indtil det er fortykket, ca. 3 eller 4 minutter.
- Fjern fra varmen og tilsæt smørstykkerne og vanilje.
- Pisk til glat.
- Lad afkøle i 15 minutter og hæld derefter over ostekagelaget.
- Opbevares i køleskab mindst 2 timer.
Fløde topping
- Pisk fløde med Sukrin melis og vanilleekstrakt, indtil der dannes stive toppe.
- Spred over chokoladebuddinglaget.
Pynt
- Lad kreativiteten få frit spil.
- Send meget gerne et billede af din flotte kage
Næringsindhold ved 16 portioner
- 303 kcal
- 28 g. fedt
- 6 g. kulhydrater
- 5 g. protein