Kategorier
Dessert Jul Lækkerier Opskrift

Pebernødder

Ingredienser ca. 90 stk.

  • 200 g blødt smør
  • 100 g Sukrin
  • 400 g mandelmel (reklame – 5% med koden “Rie” – “Rie10” )
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk peber
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. fiber husk (gul)
  • 1 tsk. Guargum (kan undlades, men gør pebernødderne mere sprøde)
  • lidt salt

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og smør sammen i et par minutter.
  • Tilsæt piskefløde og pisk let.
  • Bland derefter alle de tørre ingredienser sammen og si dem i dejen.
  • Ælt det hele godt sammen med hænderne.
  • Stil evt. dejen i køleskabet 15 minutter, hvis den er for blød.
  • Del dejen i 4 og rul dem ud til to lange pølser.
  • Skær pebernødderne ud i ca. 1 cm i bredden og form dem herefter runde.
  • Fordel pebernødderne på 3 bageplader.
  • Bag pebernødderne 8-9 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Lad afkøle på papiret på en bagerist til de er helt kolde.