Chili con carne er en klassisk ret fra det mexicanske køkken, der typisk består af kød, bønner, chili og krydderier. Retten er kendt for sin kraftige smag og er perfekt til at varme kroppen op på en kold dag.
I denne opskrift vil jeg guide dig trin for trin i, hvordan du kan lave din egen velsmagende chili con carne derhjemme, som er perfekt til at fryse ned i portionsstørrelser. .
En super lækker og nem hverdagsret for børn og voksne.
Ingredienser
- smagsneutral kokosolie til stegning
- 1000 g hakket oksekød
- 1 stor ds koncentreret tomatpuré
- 1 stort løg fintsnittet
- 3 fed hvidløg finthakket
- 400 g passata
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk spsk cayennepeber
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1 tsk chili
- 8 dl kalvefond
- 2,5 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- 100 g mørk chokolade
- 1 bæger (190 g) cremefraiche 38%
- 1 glas kidneybønner
Fremgangsmåde
- Brun kødet i en gryde i kokosolie.
- Tilsæt hvidløg og løg til de er klare.
- Tilsæt passata, krydderier, kalvefond og fløde og lad retten simre i min. 1 time.
- Tilsæt cremefraiche, chokolade og kidneybønner.
- Smag til med salt og peber
- Server med blomkålsris eller spidskål og godt med guacamole, salsa, cremefraiche og revet cheddar på toppen.
