Kategorier
Lækkerier Opskrift

Fastelavnsboller med creme og chokolade

Ingredienser – 12 stk.

Vaniljecremen

  • 200 g Philadelphia flødeost
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk Sukrin Gold
  • ½ tsk. vaniljepulver

Bolledej

  • 3 æggehvider
  • 3 spsk Sukrin gold
  • 1 æg
  • 200 g creme fraiche
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g blødt smør
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk Fiber husk
  • 1 dl fedtreduceret mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 æg til pensling

Glasur

  • Mørk chokolade + evt. ekstra til indeni bollerne
  • Smagsneutralt kokosolie

Fremgangsmåde

  • Blend alle ingredienserne til vaniljecremen sammen.
  • Hæld vaniljecremen i en gryde og varm det langsomt op under omrøring med et dejskraber.
  • Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og lader den køle helt af.

  • Pisk æggehviderne og Sukrin gold helt stive.
  • Blend ægget, cremefraiche, mozzeralla, piskefløde og smør grundigt sammen.
  • Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, Fiber husk, mandelmel og pofiber, og rør det godt sammen.
  • Vend æggehviderne forsigtig i dejen.
  • Del dejen i 12 lige store dele og tryk dem runde og flade
  • Fordel cremen og et stykke mørkt chokolade på midten af cirklen og saml dejen rundt om cremen/chokoladen.
  • Læg samlingen ned mod bagepladen, som er beklædt med bagepapir.
  • Pensl alle fastelavnsbollerne med æg.
  • Bag bollerne ved 175 grader varmluft i ca.25 minutter.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

  • Smelt chokolade og kokosolie sammen ved svag varme og pynt bollerne.