Ingredienser – 12 stk.
Vaniljecremen
- 200 g Philadelphia flødeost
- 3 æggeblommer
- 3 spsk Sukrin Gold
- ½ tsk. vaniljepulver (få 5% med koden “Rie”)
Bolledej
- 3 æggehvider
- 3 spsk Sukrin gold
- 1 æg
- 200 g creme fraiche
- 100 g revet mozzarella
- 1 dl piskefløde
- 50 g blødt smør
- 1 knsp vaniljepulver (få 5% med koden “Rie”)
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk Fiber husk
- 1 dl fedtreduceret mandelmel
- 2 dl pofiber
- 1 æg til pensling
Glasur
- Mørk chokolade + evt. ekstra til indeni bollerne
- Smagsneutralt kokosolie
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne til vaniljecremen sammen.
- Hæld vaniljecremen i en gryde og varm det langsomt op under omrøring med et dejskraber.
- Når cremen er blevet tyk, tager du den af varmen og lader den køle helt af.
- Pisk æggehviderne og Sukrin gold helt stive.
- Blend ægget, cremefraiche, mozzeralla, piskefløde og smør grundigt sammen.
- Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, Fiber husk, mandelmel og pofiber, og rør det godt sammen.
- Vend æggehviderne forsigtig i dejen.
- Del dejen i 12 lige store dele og tryk dem runde og flade
- Fordel cremen og et stykke mørkt chokolade på midten af cirklen og saml dejen rundt om cremen/chokoladen.
- Læg samlingen ned mod bagepladen, som er beklædt med bagepapir.
- Pensl alle fastelavnsbollerne med æg.
- Bag bollerne ved 175 grader varmluft i ca.25 minutter.
- Lad dem køle af på en bagerist.
- Smelt chokolade og kokosolie sammen ved svag varme og pynt bollerne.

