Kategorier
Dessert Jul Lækkerier Opskrift

Marcipan/nougatbrud

Marcipanlag

  • 300 g mandelmel
  • 3 spsk Sukrin Melis 
  • 1 tsk mandelessens 
  • 2 æggehvider

Nougat/nøddelag

  • 250 g. hasselnøddesmør
  • 150 g. mørk chokolade min. 70%
  • 75 g hakkede hasselnødder
  • Lidt flagesalt

Chokoladelåg

  • 150 g. mørk chokolade
  • 25 g. hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde

  • Pisk mandelmel, Sukrin melis, mandelessens og æggehvider sammen med en håndpisker.
  • Pres marcipanblandingen ned i en form beklædt med wrap eller bagepapir.

  • Smelt hasselnøddesmør og chokoladen i en gryde ved svag varme.
  • Tilsæt salt og hakkede hasselnødder.
  • Hæld over marcipanmassen og sæt på køl i ca. 2 timer.

  • Smelt mørk chokolade og pensl bunden af marcipanen.
  • Fordel resten af chokoladen på toppen og drys med hakkede hasselnødder.